Tuesday, September 13, 2011

~Selamat Segalanya...:>~

Salam Sejahtera.. Salam Taj Mahal.. Salam Untuk Semua!!!!!!
Puas ati cek.. pnya berkurun x mengHUPDATE blog.. berbulan2 dah bersawang siap ada cicak men...:> cek nk mula cita yang mana pun cek x tau.. banyak sangat..
Masih lagi d bulan SYAWAL.. cek nak ucap SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN.. Mintak ampun dan maaf utk ampa semua na.. kot2 ada salah dan silap.. orang dah nak abis raya cek baru nak beraya.. hehehe... maklumlaa mood raya dengan orang baru.. opsss....! lupa nak stori mori...
cek rasa last cek hupdate masa cek preggy 7bulan kan.. masa tue cek p cameron melantak jagung manis.. cek balek mai duk diam2 kt penang... sampai laaa......
30/6/2011 - pukoi 7 pagi cek bangun tido nak p keja dengan mood mcm cipan yang sgt malaih! kira nak EL@MC ja... hahaha... last2 tgk kat baju tdo macam ada tanda ja.. tp x sakit.. dh mood x dak dengan senang ati duk umah tggu sakit... hahaha.. tak sakit2.. so suruh cik dayah beli bfast mcd.. dengan sedapnya makan dengan lincinya.. lepas tue sambung tdo balek.. smp tghari bgn lapaq.. pesan kt cik dayah dan dia mntk tolong BF dia beli ns dgn tomyam.. mai nk petang baru nak makan.. tp peroot mula duk rs sakit skit2.. dah x lalu nak makan... masa oder tue siap mintak roti ban segalanya.. tenkiu cik dayah sebab pesan apa saja utk mama ngadung..:p.. mai pukoi 7 mlm cek mandi.. masa mandi keluaq lg tanda yg sama.. apa lg.. sakit pun duk rasa dah.. trs ajak umi n Mr.Papa p spital.. otw p spital kunyah roti ban 2-3 mulut ja.. uweekk x lalu apa dah.. mula duk sakit.. dlm pukoi 8 lebih cek sampai spital... doctor mula chek peroot.. dan x buka lg... tp baby duk bagi respon.. kna laa tahan wad ari tue.... dr mlm nie smp la.....
1/7/2011
: 5.30 pagi.. doctor pusing katil check pesakit.. termasuk cek.. trs cek habaq nk operate.. wahhh... memang x tahan dah nie.. sakit sangat2.. dengan Mr.Papa pulak keja... tp doctor tue x bagi cek operate..ayat dia bg x bole blah... "sabar puan.. puan bole bersalin normal sebab bole buka lg.. nie memori puan bersalin normal.. puan akan igt smp bila2.." so cek pun bersabaq lg.. mmg mengerang sorang2... dr semalam smp ke pagi nurse check jantung baby..ok.. dan sangat aktif anak mama...:) smp nurse kesian tgk cek yang x tido langsung dan mengerang sakit....
: 7.00 pagi.. Mr.Papa x bole mai spital lg selagi cek x masuk bilik bersalin...uWaarrr... tahan sakit sorang2... time nie baru bukak 2cm.. bayangkan mcmana.. dalam otak mula la jahat duk pikiaq macam2..kalu tau sakit mcm nie xmau normal....
: 8.30 pagi.. baru buka 3cm setengah.. wahhhh... lambat gila nk buka 4cm.. nurse nie x tau nama apa baik sgt.. urut belakang.. urut peroot.. bg kata2 semangat.. cek pun duk bertahan lg.. tp mmg baby nie dah x sabaq nak tengok dunia.. dia bergerak Ya Allah sangat2 aktif....
: 9.30 pagi.. jeng... jeng.. dah buka 4cm.. tp doctor kata masih ketat.. mcm x cukup buka lg..nurse yang baik nie kata x pa doctor kita hantaq p bilik bersalin.. stgh org bila bg pecah ketuban akan senang..
: 9.40 pagi.. cek d bawa ke bilik bersalin.. tepon Mr.Papa.. suh mai SEKARANG jugak... (cek pilih bersalin normal salah satu sebab Mr.Papa nak tengok..)
: 9.50 pagi.. time nie lebey kurang la.. depa bg pecah ketuban.. haaaaa lepas kena pecah ketuban... mmg cepat terbuka..tp............... SAKIT LAGI BERTAMBAH2....
: 10.15 pagi.. Mr.Papa dah sampai.. masa nie dah buka 4cm setengah... Mr.Papa tanya doctor bila agak2 buka 10cm.. dengan tenang doctor kata lg 4-5-6jam.. mak aiiii.... aku dah tak tahan oo0o0o...
: 11.20 pagi.. dah buka 6cm.. sakit nie memang tak bole nak habaq mcmana...
: 11.40 pagi.. dah buka 7cm.. semakin cepat cek sakit... dan semakin SAKIT!!
: 11.50 pagi.. dah buka 9cm.. masa nie automatik akan rs terteran sendiri sbb baby dah duduk kt area bawah... mmg lagi sakit dan lagi rs nak terkeluaq...
: 12.05 pagi.. dah buka 10cm.. masa nie pun baby dah duk push sendiri.. dengan hanya 3x cek teran PUSH!! PUSH!! PUSH!!.... ALHAMDULILLAH.......... seorang bayi perempuan yang sangat comey telah selamat dilahirkan dan melihat dunia......
...INI DIA...
~PUTERI BASYIERAH IBTISAM~
~01/07/2011~
~PUTERI BALQIS IBTISAM (KAKAK KIRI) 27/08/2007~
&
~PUTERI BASYIERAH IBTISAM (ADIK KANAN) 01/07/2011~
~gambaq masa depa usia 1 ari.. samakan?~

No comments: