Saturday, August 01, 2009

~tEnSiOn~

Hampa paham tak apa maksud tension??? cek rasa hampa paham... ari jumaat baru nie cek agak tension gak la kat ofis nie... macam kalihamput orang tua² kat sini... cek tak kata cek perfect kat sini... mesti ada silap jugak kan... tapi orang tua² kat sini lain dari yang lain... dah la baru nie Kpah yang duk sebelah cek nie pencen pilihan sendiri... hampa tau tak dia pencen ari last pun tak habaq... yang bertambah mangkok tue CC bole buat bodo ja... kot laa bertindak apa² sebelum dia pencen... baguih jugak Kpah pencen mengejut macam tue.. Pada muka orang tua dalam ofis nie... ari nie memang cek bengang sangat... bos nie pun tak bole ka dengaq luahan orang bawahan... orang bawahan cakap bukan benda yang tipu... semuanya benda yang betoi... tapi ignore ja... cek senang ja kalu semua tak mau dengaq nanti bila dah meluat sangat cek akan mintak tukaq... senang... minggu depan 1/8/09 cek kena buat keja PA... cek buat tanpa dapat bayaran apa pun... tak tau bila cek leh tanggung untuk dapat elaun.. orait... cek tak kisah... tp belum masuk tarikh tue keja dah mai kat tempat cek... APA KES NIE????? memang haram jadah la kan... CC bole masuk bilik bos dan duk mengaduhai... "pejabat nie kalu ada bos semua ikut, kalu bos tak dak SEMUA NAK JADI BOS"-apa kes nie? dia geram sebab suh tech cari fail n tech tak mau cari??? memang patut pun... sehari lepas tue BOS nie sembang dengan TA keluar lak ayat "SEKARANG SEMUA NAK JADI BOS KAT PEJABAT NIE" memang ayat bagi taik telinga cek terkeluaq arr... dah laa malas cek nak layan manusia jenis tak dak ati perut dan usus hanya harapkan tulang sumsum... bole jalan daa......
Untuk pengetahuan hampa semua sekarang cek ada kat MUAR (JOHOR)... umah mak angkat cek... skali cek mai tengok bisnes cek... hehehe bisnes?? alaa bisnes kecik² ja... saja buat suspenDER kat hampa... cek mai dengan famili semua... bole laa nak tenang kan otak dan ati yang terkena tekanan perasaan... (sedey macam dianiayai ja) okey laaa cek nak cuci mata kat muar nie....
~SaYoNaRa~

6 comments:

Faisal Admar said...

jumpa bos cakap taknak buat kerja tu.
kalau ada hitam putih, tulis surat secara formal inform bos lagi atas.
senang cerita.
takkan pula gred bawah nak buat kerja gred 17?
ramai lagi kan gred 17 dok ada?

zh-ena said...

aper citer dr muar..

whitetulip said...

Hrm...mmg cenggitu la lau kat opis..banyak yang tak betolnyer..yang lama tambah bengong, yang baru laaaagggiii bengkok!!

Alahai..sabo jer la ek..

*ayu* said...

ayu paling tak suka bos yg tak professional like this.. hish!

Leenoh said...

Salam Nurul.

Bila baca ni kesian gak kat hang, bila lagi ke depan nampak hang relax ja.
Biak pi lah kat depa, kita buat keja kita.
Tempat keja ni kat manapun lebih kurang ja, kalau pindah pun nanti jumpa pula orang macam tu.

puteri_cekak said...

hmm sokong kalau p temat len pun lebih kurang ja.xper jgn sedih2 pasti ada hikmah..sabor jer laa k..inilah dunia2