Thursday, November 06, 2008

~Simpati~

Hari nie aku bekerja seperti biasa.... masa bfast aku dapat tau berita mengejutkan okey.... salah seorang geng aku keguguran.... geng aku nie aku kenalkan dgn nama W.... kali nie dia ngandung anak ke 2 tapi kes dia uri ada bawah kira problem jugak laaa.... anak pertama dia girl.... dh nk masuk 4 thn dh.... kemarin(rabu) dia pie check-up macam biasa kat klinik.... bila scan doktor dapat tau baby dia nadi tak gerak.... doktor buat surat suruh dia pie hospital untuk kepastian.... bila dia pie hospital dan doktor check dan scan.... doktor sahkan baby dia dah meninggal dunia dalam perut.... sekarang baby dia dah 5 bulan okey.... tapi dalam tempoh 5 bulan nie darah dia tinggi kiranya dia ada darah tinggi la.... doktor suruh makan ubat darah tinggi.... sekarang doktor hospital kata kemungkinan besaq sebab ubat darah tinggi boleh effect kat baby dalam perut.... tadi aku pie tengok dia nampak steady ja.... mungkin dia tak mau husband dan anak dia sedih.... anak sulung dia memamg dah excited nak adik.... asyik sebut pasal adik jea.... tadi W nie bgtau la kat anak dia "nanti mama bagi adik baru ok.... adik nie dah meninggal" sedih aku dengar time tue.... tapi aku n the geng sembang bagi dia hepi.... aku harap W nie tabah menghadapi dugaan Allah....

2 comments:

Faisal Admar said...

Turut simpati. Harap-harap dia tabah menghadapi. Ada hikmah di sebalik setiap kejadian.

nurul said...

kami smua bg semangat kt dia... Allah akan duga pada hamba yg dia tau mampu tangung...